strata chladiacej kvapaliny a strata výkonu
strata chladiacej kvapaliny a strata výkonu
Zdravim, jazdim na i30, rocnik 2019, 1.6 nafta, automat, pred dvoma tyzdnami pocas cesty na dialnici v noci som zacal stracat vykon, nohu som dal az na podlahu, auto podradilo a stale nic, postupne spomalovalo az na nejakych 90 km/h, najskor som si myslel ze je to kvoli tomu ze mi ukazoval system unavy vodica ze som unaveny. Auto som odstavil na odpocivadle a vypol motor, po chvili som ho znova zapol a auto islo normalne. Po tyzdni, znova pocas jazdy na dialnici, cez den, auto stracalo vykon viackrat, s tym ze po par km znova tahalo ako ma. Na aute mi nesvietia ziadne kontrolky, ani sa neprehrieva motor, avsak neskor som zistil, ze nadrz na chladiacu kvapalinu je prazdna. Na dalsi den som chladiacu kvapalinu doplnil, avsak po par prejdenych km som zistil, ze nadrz je znovu kompletne prazdna. Pocas statia, ci uz ked je motor nastartovany, alebo vypnuty, kvapalina nemizne, iba pocas jazdy. Na aute radsej nejazdim, kedze sa bojim ci chladiaca kvapalina nevyteka rovno do motora, aj ked som skontroloval ci sa v motorovom oleji nenachadza chladiaca zmes. Moc sa do aut nevyznam, takze budem rad za feedback a tipy, co tomu moze byt. Dakujem
-
TominoTomi
- Dátum registrácie: 5. Novembra 2019, 04:12
Re: strata chladiacej kvapaliny a strata výkonu
Závady môžu byť rôzne. Ja na Tvojom mieste by som išiel hneď do servisu. O to viac, keď sa nevyznáš do áut.